علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوو در بسیاری از مواقع به دلیل استفاده نادرست از دستگاه است و براحتی می توان این مشکل را حل کرد. اما گاهی این شرایط به دلسل خرابی قطعات داخلی رخ می دهد و دستگاه مشکلات فنی دارد. در این بخش از آموزش تعمیر ماشین لباسشویی ری تعمیر به معرفی علت نچرخیدن لباسشویی دوو قدیمی و جدید پرداخته و برای هر یک راه حل ارائه می دهیم.
علت نچرخیدن لباسشویی دوو
بعد از انتخاب هر یک از برنامه های شستشوی ماشین لباسشویی دوو و فشردن دکمه start، آبگیری انجام شده و دیگ شروع به چرخش می کند. سرعت چرخش در هر مرحله از شستشو متفاوت است، اما گاهی ممکن است دیگ در حالت کاملا ثابت قرار بگیرد. چند دلیل مهم برای نچرخیدن دیگ لباسشویی دوو وجود دارد که اصلی ترین آنها عبارتند از:
1- وزن زیاد لباس؛ اصلی ترین علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوو
متاسفانه بسیاری از افراد به ظرفیت ماشین لباسشویی توجه نداشته و مقدار زیادی لباس را برای شستشو در آن قرار می دهند. چون ظرفیت دیگ براساس قدرت موتور تعیین می شود، در نتیجه یا سرعت چرخش آن بسیار کاهش پیدا می کند و یا متوقف می شود. اگر لباسشویی دوو نمی چرخد، قبل از هر کار ابتدا وزن و مقدار لباس های داخل دیگ را بررسی کنید. لباس های اضافه را از دستگاه خارج کرده و سپس لباسشویی را روشن کنید.
2- ضعیف بودن موتور
از دیگر دلایل نچرخیدن لباسشویی دوو می توان به ضعیف بودن موتور اشاره کرد. اگر موتور توان و قدرت کافی نداشته باشد، نمی تواند دیگ را بچرخاند. نیم سوز شدن موتور لباسشویی دلایل زیادی دارد از قبیل روشن بودن طولانی مدت دستگاه. به همین دلیل توصیه می شود برای جلوگیری از بروز این مشکلات حتما از دستگاه درست و با فاصله حداقل 2 ساعت استفاده کنید.
با توجه به اینکه سیم پیچی داخل موتور لباسشویی پیچیده است، لذا در صورت بروز مشکل در آن بهتر است با نمایندگی تعمیر ماشین لباسشویی دوو در جنوب تهران تماس بگیرید.
به نقل از سایت asurion
موتور ماشین لباسشویی ممکن است سوخته باشد و باعث میشود چرخش دیگ به درستی عمل نکند. اگر موتور محرک کار نکند، ممکن است ماشین لباسشویی در اواسط برنامه شستشو و هنگام تلاش برای چرخش، دچار مشکل شود.
3- خرابی تسمه لباسشویی
از دیگر دلایل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوو می توان به خرابی یا شل شدن تسمه اشاره کرد. تسمه لباسشویی قطعه ای پلاستیکی است که با گذشت زمان دچار پارگی شده و یا شل می شود. به همین دلیل نمی تواند درست دیگ را بچرخاند. در این شرایط بهترین کار تعویض تسمه است که توسط تعمیرکار باید انجام شود.
4- خرابی بلبرینگ لباسشویی
یکی از مهم ترین قطعات برای انتقال نیروی تولید شده توسط موتور به دیگ، بلبرینگ است. این قطعات فلزی هستند و با سنگین شدن بیش از اندازه دیگ لباسشویی و استفاده طولانی مدت از دستگاه احتمال آسیب دیدن آن وجود دارد. اگر این قطعه خراب شود، لباسشویی دوو نمی چرخد! به همین دلیل بلبرینگ باید تعمیر یا تعویض شود. بررسی این قطعه را می توانید به مرکز تعمیر ماشین لباسشویی در جنوب تهران بسپارید.
5- نوسان زیاد ولتاژ ورودی به دستگاه
در ساعات اوج مصرف برق، علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوو در اغلب مواقع نوسان زیاد ولتاژ ورودی است. با بالا رفتن نوسان ولتاژ، انرژی کافی برای روشن شدن موتور و چرخاندن دیگ وجود ندارد. به همین دلیل توصیه می شود لباسشویی را در ساعات اوج مصرف برق روشن نکنید.
6- خرابی درب لباسشویی
برای حفظ ایمنی، تا زمانیکه درب لباسشویی به طور کامل بسته نباشد، دیگ شروع به چرخش نمی کند. به همین دلیل اگر لباسشویی نمی چرخد، این احتمال وجود دارد که درب دستگاه باز باشد. خرابی قفل و زبانه آن یا اشکال در لولای درب و گیر کردن شیر خارجی بین درب و لاستیک از مواردی هستند که می توانند باعث بروز این مشکل شوند.
7- اشکال در میکروسوئیچ درب
در برخی از مواقع درب کاملا سالم است، اما میکروسوئیچ آن را باز تشخیص می دهد. به همین دلیل برد به موتور فرمان روشن شدن و چرخاندن دیگ را ارسال نمی کند. میکروسوئیچ قطعه مهمی در داخل درب است که وضعیت درب را برای برد الکتریکی ارسال می کند. اگر این قطعه خراب شود، باید آن را تعویض کنید چون قابل تعمیر نیست.
8- خرابی پمپ تخلیه
طراحی سیستم داخلی لباسشویی به گونه ایست که اگر مقدار آب بیش از اندازه استاندارد شود، باید تخلیه انجام شود. در این بازه دیگ در حالت ثابت قرار می گیرد و حرکت نمی کند. در نتیجه می توان گفت اگر پمپ تخلیه خراب شود، لباسشویی دوو نمی چرخد.
9- مسدود شدن فیلتر تخلیه
در بسیاری از مواقع، مسدود بودن فیلتر تخلیه علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوو است. بر روی منافذ فیلتر تخلیه به مرور مواد شوینده، پرز و مو و غیره رسوب می کند و باعث مسدود شدن آنها می شود. در نتیجه آب ماشین لباسشویی تخلیه نمی شود و به همین دلیل دیگ نمی چرخد.
برای حل این مشکل می توانید فیلتر را از قسمت پایین لباسشویی خارج کرده و بعد از شستشوی کامل و تمیز کردن جرم و رسوب ها مجدد آن را نصب کنید.
10- گرفتگی شلنگ تخلیه
عامل مهم بعدی برای نچرخیدن لباسشویی دوو، گرفتگی شلنگ تخلیه آن است. شلنگ تخلیه مانند فیلتر با گذشت زمان رسوب می گیرد و به سختی آب از دستگاه تخلیه می شود. بهتر است در طول سال یک یا دو مرتبه شلنگ را کاملا تمیز کنید.
11- مسدود بودن لوله فاضلاب
شلنگ تخلیه ماشین لباسشویی وارد لوله فاضلاب شده و از این طریق تخلیه انجام می شود. اگر لوله فاضلاب دچار گرفتگی شده یا چاه پر شده باشد، آب لباسشویی نمی تواند تخلیه شود. در این شرایط نه تنها دیگ نمی چرخد، بلکه آب از چاه فاضلاب نیز بالا می زند. تنها راه حل در این شرایط باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب است.
12- خرابی برد الکتریکی
بدترین علت نچرخیدن دیگ لباسشویی دوو، خرابی برد الکتریکی است. برد الکتریکی به سایر قطعات لباسشویی فرمان های مورد نیاز را ارسال می کند. در نتیجه، با خراب شدن این قطعه، موتور روشن نمی شود و دیگ شروع به چرخیدن نمی کند. توجه داشته باشید که عیب یابی و تعمیر یا تعویض برد نیاز به تخصص بالایی دارد و تنها توسط تعمیرکاران باتجربه باید انجام شود.
جلوگیری از نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوو
- از پر کردن بیش از حد دیگ ماشین لباسشویی خودداری کنید.
- لباس ها را به طور یکنواخت داخل دیگ قرار دهید تا از عدم تعادل جلوگیری شود.
- فیلتر پمپ تخلیه را مرتب تمیز کنید.
- مسیر تخلیه آب را بررسی کنید و از انسداد آن جلوگیری کنید.
- داخل دیگ را به طور دورهای تمیز کنید تا از گیر کردن اشیاء کوچک مانند دکمه یا سکه جلوگیری شود.
- وضعیت تسمه ماشین لباسشویی را با سرویس سالانه به طور منظم بررسی کنید.
- در صورت مشاهده علائم پارگی یا فرسودگی، تسمه را تعویض کنید.
- ماشین لباسشویی را به یک محافظ برق متصل کنید تا از نوسانات برق و آسیب به موتور جلوگیری شود.
- از سلامت برد الکترونیکی و سیمکشی ها اطمینان حاصل کنید.
- در صورت بروز مشکل در مدارهای الکتریکی، سریع تعمیرات لازم را انجام دهید.
- قبل از شستشو، جیب لباس ها را خالی کنید.
- بلبرینگ ها را به طور دورهای بررسی و در صورت نیاز روغن کاری کنید.
- قفل درب را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که بدرستی بسته میشود.
- در صورت خرابی سوئیچ درب، آن را تعمیر یا تعویض کنید.
- ماشین لباسشویی را در مکانی تراز قرار دهید تا از لرزش و نچرخیدن دیگ جلوگیری شود.
- از برنامه های شستشوی مناسب با جنس و وزن لباس ها استفاده کنید.
- موتور را در فواصل زمانی مشخص توسط تکنسین بررسی کنید.
- ماشین لباسشویی را بیشتر از ظرفیت توصیهشده کارخانه استفاده نکنید.
- پس از هر دوره شستشو، به دستگاه استراحت دهید.
رفع علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوو در محل
همان طور که در متن اشاره شد، در برخی از مواقع خرابی موتور، برد الکتریکی و سایر قطعات داخلی باعث نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوو می شود. اگر در جنوب تهران، رباط کریم و یا پرند حضور دارید در این شرایط می توانید از خدمات ری تعمیر استفاده کنید. این خدمات در محل و منزل مشتری با قطعات اصلی و کیفیت تضمین شده ارائه می شود.
بدون نظر